M Apartment
Haifa

סטטוס הושלם

מיקום חיפה

שטח 85מ"ר

קטגוריה מגורים

קרדיט

צילום: שי אפשטיין

 

 

ציר ירוק, המקשר חוץ אל חוץ, הוא הבסיס לתכנונה ועיצובה של M apartment בחיפה. החלל, המשתרע על פני 85 מ"ר, עתיד להתרחב לכ-110 מ"ר במסגרת ביצוע תמ"א 38 המתוכנן עבור הבניין כולו. בהיעדר לו"ז סופי לביצוע התהליך, הוחלט לבצע את השינוי והשיפוץ בדירה כעת, תוך התחשבות בתוספת העתידית המתוכננת כך שזו תשתלב בטבעיות בתכנון המוצע. בביקור הראשון בדירה נראה החלל במלוא רציפותו ושלמותו, כמעט ללא כל חלוקה, לאחר שהקירות הפנימיים נהרסו מבעוד מועד. ציר אשר חוצה את המרחב ומקשר בין שתי מרפסות קיימות (צפון-דרום) הורגש בצורה ברורה מרגע הכניסה לחלל. מחוץ אל חוץ, ירוק אל ירוק. אור, אויר וצמחיה ממלאים את הדירה מכל עבר: מראה חורש טבעי ניבט מצפון, ענפים צפופים נשקפים ממערב, ומדרום שלל שיחים תוחמים גינה אינטימית. עצי ברוש נראים מכל פתח, עוטפים ומסננים את קרני השמש המערבית. הדירה מתוכננת ברובה כחלל פתוח, רציף ומתמשך. אזור היום מרווח וגדול, מחולק לשני אגפים מקושרים ביניהם: האגף הצפוני כולל חדר מגורים-מטבח-פינת אוכל; באגף הדרומי נמצא חדר עבודה פתוח המאפשר רצף תנועה והמשכיות על ציר זה. נוכחותו של חלל אחד הנמתח ממרפסת למרפסת בין שני קצות ירוקים, יוצרת תחושה של גודל ומרחב. הקירות המעטים שנבנו מגדירים את האזור ה"פרטי" הכולל שני חדרי הרחצה וחדר שינה ומפרידים אותו כך מן החלל הפתוח. ספסל המשולב בנגרות המטבח וחלון גדול הנמצא מעליו, תוכננו במיוחד כדי לאפשר מבט אל השמים מבעד לענפי הברושים.

M07M07
M06M06
M09M09
M03M03
M11M11
M02M02
M08M08
M13M13
M18M18
M05M05
[unex_ce_button id="content_w830aa7zd" button_text_color="#ec685b" button_font="light" button_font_size="24px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="2px" button_border_color="#ec685b" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#ec685b" button_border_hover_color="#ec685b" button_link="/contact" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Get in touch![/ce_button]