Boys will be boys

VIEW PROJECT

(or, just scroll down and find out more about me)

STATUS Completed

LOCATION  Alonei Aba

SIZE 62sqm

TYPE Residential

CREDITS

PHOTOGRAPHY   Lior Sturlesi

 

 

YIO Attic was planned as a kingdom of three boys: three young brothers aging 4-10 years old. The space of the existing attic was originally prepared and closed when the house was built, as it was destined to be opened and renovated when the boys would be old enough to use and enjoy it. Their parents asked for three bedroom, common livingstudying area and bathroom.

Considering the existing sloping roof and triangular geometry of the volume a particular attention was given to organization according to program, in order to create most spacious interior possible and make the most of the existing contour. Custom carpentry elements were designed to utilize the areas of minimal height (<180) for storage, while leaving the highest areas free for fun and games: running, playing, sitting, standing, and of course - jumping!

A new staircase was designed, connecting ground level and attic, maintaining a lightweight, simple, clean design using white metal and wood.

Y02Y02
Y03Y03
Y07Y07
Y13Y13
Y14Y14
Y15Y15
Y12Y12
[unex_ce_button id="content_w830aa7zd" button_text_color="#e6007e" button_font="light" button_font_size="24px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="2px" button_border_color="#e6007e" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#eeee22" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#e6007e" button_border_hover_color="#e6007e" button_link="/contact" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="1" in_column=""]Get in touch![/ce_button]